گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

قدیمی‌ترین یخ دریای قطب شمال با گرم شدن زمین درحال آب شدن است

  • کد خبر: ۷۵۶۸۱
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۹
قدیمی‌ترین یخ دریای قطب شمال با گرم شدن زمین درحال آب شدن است
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که «آخرین منطقه یخی»، منطقه‌ای در قطب شمال که به‌دلیل پوشش ضخیم یخی آن مشهور است، از تغییرات آب وهوایی فعلی جان سالم به در نبرده است.

عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که «آخرین منطقه یخی»، منطقه‌ای در قطب شمال که به‌دلیل پوشش ضخیم یخی آن مشهور است، از تغییرات آب وهوایی فعلی جان سالم به در نبرده است. پیش‌تر باور بر این بود که این منطقه یخ زده که در شمال گرینلند قرار دارد، اگرچه به صورت فصلی ضخامتش تغییر می‌کند، بخش مهمی از آن به اندازه کافی ضخیم است که بتواند دربرابر گرم‌ترین روز‌های تابستانی هم دوام بیاورد. اما در طول تابستان سال ۲۰۲۰، دریای «وندل» در قسمت شرقی «آخرین منطقه یخی» ۵۰ درصد از یخ‌های پوشاننده خود را از دست داد و پوشش یخی را در این منطقه به کمترین میزان خود از زمان ثبت سوابق آن رساند.


در این مطالعه جدید، محققان دریافتند که شرایط اقلیمی خاص این منطقه درحال تغییر است و سال به سال این پوشش یخی گسترده بیش از پیش آب می‌شود. این یافته‌ها نشان می‌دهد که گرم شدن کره زمین، ممکن است این منطقه را بیش از آنچه قبلا با مدل‌های آب وهوایی پیش بینی شده بود، تهدید کند. کریستین لایدر، یکی از محققان برجسته مرکز علوم قطبی و استاد دانشکده علوم آبزیان دانشگاه واشنگتن، می‌گوید: «تغییرات اقلیمی، مناطق یخی نازک‌تر در قطب شمال را آب می‌کند و این امر می‌تواند برای حیواناتی که برای تولیدمثل، شکار و جست وجوی غذا به مناطق یخی وابسته هستند، دردسرساز شود، با این حال آخرین منطقه یخی به قدری ضخیم بود که پناهگاهی برای گونه‌های وابسته به یخ در تابستان قطب شمال درنظر گرفته می‌شد.» او اضافه می‌کند: «اگر همان طور که این مقاله نشان می‌دهد، منطقه سریع‌تر از حد انتظار درحال تغییر باشد، ما آخرین پناهگاه این گونه از حیوانات را نیز از دست می‌دهیم.»


«آخرین منطقه یخی» بیش از ۱۲۰۰ مایل (۲ هزار کیلومتر) طول دارد و از سواحل شمالی گرینلند به قسمت غربی مجمع الجزایر قطب شمال کانادا می‌رسد. در آنجا، یخ‌های دریایی به طور معمول حداقل پنج سال دارند و ضخامتشان تقریبا ۱۳ فوت (چهار متر) است. در دهه‌های اخیر، جریان آب‌های اقیانوسی با تکه‌های یخ شناورشان، پوشش یخی را در «آخرین منطقه یخی» تقویت کرده بودند. اما محققان کشف کردند که در سال ۲۰۲۰، باد‌های شمالی باعث جدا شدن تکه‌های یخ از گرینلند شده و این یخ‌ها در آب‌های آزاد با حرارت خورشید آب شده اند. نویسنده ارشد این مطالعه، اکسل شوایگر، رئیس مرکز علوم قطبی، می‌گوید که درپی این اتفاق، آب‌های سطحی گرم شده اطراف یخ زیر دریا، گردش می‌یابند و میزان بیشتری از یخ را ذوب می‌کنند.


اگر بحران‌های اقلیمی سال‌های اخیر نبود، «آخرین منطقه یخی»، به سوی نابودی نمی‌رفت. محققان می‌گویند که تقریبا ۲۰ درصد از این اثرات منفی بر یخ‌های قطب شمال در سال ۲۰۲۰‌ می‌تواند مستقیم به تغییرات اقلیمی نسبت داده شود و ۸۰ درصد دیگر به اثراتی غیرمستقیم، ازجمله تغییر در جهت و شدت وزش باد‌ها و جریان آب‌های اقیانوسی مرتبط است. کمترین میزان پوشش یخی قطب شمال در ۱۵ سال گذشته ثبت شده است و پیش بینی‌های اقلیمی جدید، حاکی از آن است که یخ‌ها در هر نقطه از قطب شمال، به جز «آخرین منطقه یخی»، تا سال ۲۰۴۰ به طورکامل از بین می‌روند.

 

لایدر توضیح می‌دهد: «از دست دادن یخ‌های شمال هم اکنون بر زندگی حیوانات قطبی مانند خرس‌های قطبی، فک‌های حلقه دار، فک‌های ریش دار و گاهی اوقات بر شبه نهنگ‌های تک شاخ، نیزه ماهی‌ها و نهنگ‌های سرکمانی که برای زنده ماندن به یخ‌ها وابسته هستند، تأثیر گذاشته است.» با آب شدن یخ‌های این منطقه، گستره بیشتری از حیوانات دریایی تحت تأثیر آن قرار خواهد گرفت. شوایگر در انتهای مصاحبه اش با «لایو ساینس»، تأکید می‌کند: «هرچند در مطالعه جدید، مشخص نشده است که آخرین منطقه یخی چه زمانی به طور کامل ذوب می‌شود، انتظار می‌رود روند ذوب آن با شتابی زیاد ادامه یابد.»


منبع: لایوساینس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->